SIRUP Z BEZOVÝCH KVĚTŮ 

19.06.2020
Ingredience:

25 květenství černého bezu
2 l vody
2 kg třtinového cukru
šťáva ze 2 bio citrónů
4 lžíce kyseliny citrónové (28 g)

Postup:

Převaříme 2 litry vody. Květy krátce opereme pod studenou vodou a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Takto necháme v chladu odležet 12-24 hodin.
Šťávu scedíme, přidáme cukr, kyselinu citrónovou, citrón a mícháme, může trvat delší dobu, než se cukr rozpustí. Jakmile se tak stane, sirup plníme do skleněných lahví vymytích vroucí vodou. Před uzavřením můžete na povrch sirupu nakapat pár kapek lihu nebo jiného alkoholu, abyste zničili bakterie.

Zdraví v láhvi © 2019-2020 | E-mail: Veronikabylinka@gmail.com
 Veronika Paulová 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky