MÁTOVÝ SIRUP

Ingredience:
4 hrsti máty
2 ks bio citronu
2 l vody
500 g třtinového cukru
1 lžičku kyseliny citronové
POSTUP:
Citrony omyjte a nakrájejte na plátky.
Mátu nakrájejte a vložte do veliké mísy, přidejte nakrájené citrony a zalijte vodou. Citrony ještě ve vodě propíchejte vidličkou, aby pustily šťávu. Mísu přikryjte papírovou utěrkou a nechte mátu vyluhovat zhruba 24 hodin. Během této doby ještě citrony několikrát propíchejte.
Na druhý den výluh sceďte přes plátýnko do hrnce, přidejte cukr.Za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Zahřejte maximálně na 70-75 °C, na závěr přidejte kyselinu citronovou a jakmile je vše rozpuštěno, máte hotovo. Přes trychtýř přelijte sirup do připravených sklenic, uzavřete a skladujte na temném a chladném místě.